Grondingsoefening 1

Ik heb een grondingsoefening voor je

ingesproken.  In deze bijzondere tijden kan gronden je helpen om beter om te gaan met je (angstige) gedachten en om meer los hiervan te komen. Een oefening kan je nooit fout of goed doen. Alles is ok.  Je hoeft alleen maar open te staan voor je eigen ervaringen. Je ervaringen met compassie omarmen , is de volgende stap. Succes!

Binnenkort plaats ik een vlog over ‘Liefde en Angst”, hoe je van angst weer terug kan keren naar liefdevol zijn.

Lezing ‘Hooggevoeligheid’

Op woensdagavond 25 april verzorgt de Spiegelsteen een lezing over hooggevoeligheid in het muziekcafe De Cactus aan de Pastoriestraat 37 te Hengelo. Het initiatief komt van een groep vrouwen die “Prikkels” (zie facebookpagina @prikkelshengelo) organiseren voor een brede doelgroep uit ideële overwegingen.  Daar werkt de Spiegelsteen graag aan mee. Prikkels is een initiatief om op informele manier onderwerpen te bespreken en om je kennis te laten maken met culturen, gewoontes en interessante mensen.  Op hun facebookpagina zie je ook hoe je erbij kunt zijn op deze avond.

 

OPEN HUIS 31 maart

Op zaterdag 31 maart is er van 12:00 tot 16:00 uur open huis op onze ‘first floor’ van de Zandbree. Je kunt binnenlopen en kennismaken met de praktijken  van ‘Praktijk Natuurlijk inzicht’, ‘Via Muziek en Muzactief’, ‘Sumaq’ en ook die van de Spiegelsteen.  Je bent welkom!

Vitaliteit – Gezondheid- Therapie – Coaching.

HSP-leergang.

De Spiegelsteen heeft een nieuwe, kwalitatief hoogwaardige leergang ontwikkeld voor hooggevoelige volwassenen, ouders, leerkrachten en hulpverleners.  Deze leergang is voor jou als je verantwoordelijkheid wil leren nemen voor je hooggevoeligheid om gezond en gelukkig te leven.

In deze leergang stel je een persoonlijk doel op waaraan je vervolgens gaat werken gedurende de leergang.  Naast de bijeenkomsten met de groep krijg je ook twee individuele coachingssessies van 1,5 uur. Zodat de leergang nog meer ‘op maat’ voor je wordt. De leergang biedt informatie, begeleiding en praktische tools om je daadkracht en verantwoordelijkheid te mobiliseren.  De leergang kent 8 bijeenkomsten van een dagdeel waarin we met de volgende onderwerpen/leerdoelen aan de slag gaan.

1. Kenmerken hooggevoeligheid en de zin en onzin van testen.

2. Persoonlijk doel bepalen en je eigen ruimte innemen.

3. Binnen en buitenwereld, balans creëren.

4. Gewaarworden van je denken als belangrijkste tool.

5. Stress, overprikkeling en hulpbronnen aanboren.

6. Relaties, werk en hooggevoeligheid.

7. Hooggevoelige kinderen.

8. Hooggevoelige kinderen begrijpen en begeleiden/opvoeden.

Deze leergang start in oktober 2018 en duurt tot en met mei 2019. (zaterdag 9:00 uur -12:00 uur) 7 okt, 3 nov, 1 dec, 12 jan, 9 febr, 9 mrt, 13 april, 11 mei) . Eens in de maand is er een bijeenkomst, waardoor je in de tussenliggende tijd aan de slag kunt met de opdrachten en met de kennis en inzichten uit de bijeenkomsten. In die tijd word je online begeleid. Veranderen kost tijd en inspanning, zeker voor hooggevoeligen. Doordat de leergang van oktober tot en met mei loopt krijg je voldoende tijd en ruimte om kennis, inzichten en acties te doorleven en te integreren in je leven.

Uw trainer in deze leergang is Clara Welhuis-Wiefferink , coach, counsellor, trainer en voormalig leerkracht. De gasttrainers zijn Eva Welhuis, maatschappelijk werker en HSP-begeleider en Nicole Deuzeman, kindercoach en leerkracht. Uw investering voor deze HSP-leergang bedraag 11oo €. Dit is inclusief BTW (21%) , studiematerialen, koffie, thee e.d.

Hieronder vind je de digitale folder over de leergang.  Voor info en opgave kun je contact opnemen met de Spiegelsteen : clara@spiegelsteen.nl/06-18355812

Hsp folder1 Hsp folder2

Verdiepingsworkshop Bibliotheek Enschede 6 februari 2018: Balans tussen Binnen en Buitenwereld

Na twee basislezingen rondom “Hooggevoeligheid” gaan we op 6 februari verdiepen. Je kunt dan  meedoen aan de verdiepingsworkshop die als onderwerp “Balans tussen Binnen en Buitenwereld” heeft. Er bestaat nogal diversiteit in het omgaan met binnen en buitenwereld bij hooggevoeligen. We gaan in op de consequenties van handige en minder handige strategieën. Je krijgt zicht op hoe jij omgaat met overprikkeling en stress en met je ervaringen. Je krijgt ook duidelijke hoe effectief jij bent in je zelfzorg. Opgeven voor deze workshop kan via de receptie van de Centrale Bibliotheek Enschede. De workshop wordt verzorgd door Clara en Eva Welhuis . Overige info vind je ook op de website van de bibliotheek.

Open inloopavond

Op woensdagávond 27 december  is er van 19:30 uur- 21:30 uur een open inloop op het kantoor van de Spiegelsteen aan de Zandbreeweg 10 te Oldenzaal. Belangstellenden in de mindfulness training(basis en vervolg) van de Spiegelsteen kunnen dan info ontvangen over de training die januari 2018 start en kennis maken met de trainster. In deze mindfulness training leer je vriendelijker met jezelf , je gedachten en met anderen om te gaan. Deze training onderscheidt zich door een persoonlijke benadering, kleine groepen en een nieuw element namelijk creatief, beeldende oefeningen.

Lezingen Hooggevoeligheid

Op 28 november 2017 19:30 uur-21:30 uur geven Eva en Clara Welhuis, beiden HSP-begeleiders en ervaringsdeskundig, een lezing in de praktijkruimte van de Spiegelsteen.  Er zijn maximaal 20 plaatsen.  Je kunt je opgeven via clara@spiegelsteen.nl /06-18355812. Investering 10 euro inclusief koffie, thee, info-materiaal.

In deze lezing vertellen Clara en Eva Welhuis,  hun persoonlijke, informatieve en interactieve verhaal. Je leert in deze lezing hooggevoeligheid herkennen en je krijgt  praktische handvatten en tips aangereikt hoe je met hooggevoeligheid gezond kunt omgaan. Hoe je je gevoeligheid als kwaliteit in kan zetten i.p.v. het als een last te ervaren. Ook voor ouders van hooggevoelige kinderen is deze lezing heel informatief en leerzaam.  Er wordt volop ruimte geboden om vragen te stellen.

Op 23 januari 2018 wordt deze lezing in de Centrale Bibliotheek van Enschede gegeven . Opgeven in info over entreeprijs ; via de bibliotheek.

Op 6 februari 2018 wordt er een vervolg, een verdiepende lezing gegeven in de Centrale Bibliotheek van Enschede

Op  17 februari en 24 februari 2018 kun je voor 10 euro een kort, individueel HSP consult boeken en daarbij ontvang je een bon voor koffie/thee met lekkers , te besteden bij lunchroom Stoet. Deze gezellige lunchroom bevindt zich in de bibliotheek. De consulten vinden op een rustige plek in de bieb plaats. Je kunt een consult boeken via de receptie van de bibliotheek. Je kunt eventueel aangeven of je een consult wilt bij Eva Welhuis of bij Clara Welhuis. Ook is het mogelijk om een dubbel consult te boeken.

 

Agenda :

Bel of mail me  gerust om nadere info!!

30 augustus   
Inloopochtend (van 9:00 uur- 11:00 uur) en avond (19:30uur- 21:30 uur) voor info over Mindfulness training. (de training omvat naast diverse oefeningen ook teaching, zie voorbeeld hieronder). Locatie: kantoor de Spiegelsteen aan de Zandbreeweg 10 te Oldenzaal.
15  september :
Workshops Insights Discovery voor werkzoekenden. (aanmelden bij bieb)
Workshop 1:   9:30 uur- 10:30 uur in de Bibliotheek Hengelo
Workshop 2: 15:30 uur- 17:30 uur  in de Bibliotheek Enschede
19 september 
Workshop 3:  9:30 uur- 10:30 uur  in de Bibliotheek Haaksbergen
26 september:
Mini mindfulness workshop op de Fyon Beurs aan de Schoolstraat 17 te Glanerbrug.
29 september  : 
Start 8 weekse Mindfulness basistraining vernieuwd! ( met creatieve, beeldende oefeningen zoals schilderen, zandmandala maken, visueel noteren)
3 oktober:
Lezing “Hooggevoeligheid” in de Bilbiotheek Enschede (aanmelden bij bieb)

 

 

 

Berghuttentocht 2017 Tannheimertal.

Ga je mee?

Niets zelf regelen en alle tijd om tot jezelf te komen…
Een hele week wandelen van hut naar hut in Oostenrijk. Wandelen met onderweg bewustzijnsoefeningen, meditatieve momenten. Onder begeleiding van twee ervaren wandelcoaches, die afgestemd zijn op elkaar, op de natuur en op jou als deelnemer.
“Nature is near to our soul”, dat kun je ervaren in deze bijzondere week.!!De eerste en laatste nacht slaap je in een hotel en daartussen overnacht je vijf keer in een berghut. Je draagt je eigen rugzak en gaat je eigen natuur hervinden in deze natuurlijke omgeving. Ga je mee?

Vraag gerust om info via clara@spiegelsteen.nl/06-18355812