Grondingsoefening 1

Ik heb een grondingsoefening voor je

ingesproken.  In deze bijzondere tijden kan gronden je helpen om beter om te gaan met je (angstige) gedachten en om meer los hiervan te komen. Een oefening kan je nooit fout of goed doen. Alles is ok.  Je hoeft alleen maar open te staan voor je eigen ervaringen. Je ervaringen met compassie omarmen , is de volgende stap. Succes!

Binnenkort plaats ik een vlog over ‘Liefde en Angst”, hoe je van angst weer terug kan keren naar liefdevol zijn.

HSP Leergang

HSP-leergang.

De Spiegelsteen heeft een nieuwe, kwalitatief hoogwaardige leergang ontwikkeld voor hooggevoelige volwassenen, ouders, leerkrachten en hulpverleners.  Deze leergang is voor jou als je verantwoordelijkheid wil leren nemen voor je hooggevoeligheid om gezond en gelukkig te leven.

In deze leergang stel je een persoonlijk doel op waaraan je vervolgens gaat werken gedurende de leergang.  Naast de bijeenkomsten met de groep krijg je ook twee individuele coachingssessies van 1,5 uur. Zodat de leergang nog meer ‘op maat’ voor je wordt. De leergang biedt informatie, begeleiding en praktische tools om je daadkracht en verantwoordelijkheid te mobiliseren.  De leergang kent 8 bijeenkomsten van een dagdeel waarin we met de volgende onderwerpen/leerdoelen aan de slag gaan.

1. Kenmerken hooggevoeligheid en de zin en onzin van testen.

2. Persoonlijk doel bepalen en je eigen ruimte innemen.

3. Binnen en buitenwereld, balans creëren.

4. Gewaarworden van je denken als belangrijkste tool.

5. Stress, overprikkeling en hulpbronnen aanboren.

6. Relaties, werk en hooggevoeligheid.

7. Hooggevoelige kinderen.

8. Hooggevoelige kinderen begrijpen en begeleiden/opvoeden.

Deze leergang start in oktober 2018 en duurt tot en met mei 2019. (zaterdag 9:00 uur -12:00 uur) 7 okt, 3 nov, 1 dec, 12 jan, 9 febr, 9 mrt, 13 april, 11 mei) . Eens in de maand is er een bijeenkomst, waardoor je in de tussenliggende tijd aan de slag kunt met de opdrachten en met de kennis en inzichten uit de bijeenkomsten. In die tijd word je online begeleid. Veranderen kost tijd en inspanning, zeker voor hooggevoeligen. Doordat de leergang van oktober tot en met mei loopt krijg je voldoende tijd en ruimte om kennis, inzichten en acties te doorleven en te integreren in je leven.

Uw trainer in deze leergang is Clara Welhuis-Wiefferink , coach, counsellor, trainer en voormalig leerkracht. De gasttrainers zijn Eva Welhuis, maatschappelijk werker en HSP-begeleider en Nicole Deuzeman, kindercoach en leerkracht. Uw investering voor deze HSP-leergang bedraag 11oo €. Dit is inclusief BTW (21%) , studiematerialen, koffie, thee e.d.

Hieronder vind je de digitale folder over de leergang.  Voor info en opgave kun je contact opnemen met de Spiegelsteen : clara@spiegelsteen.nl/06-18355812

Hsp folder1 Hsp folder2

Mindfulness training

Mindfulnes

Mindfulness  blog:

Mindfulness is de rode draad in mijn werk en ik beschouw het als ‘goud’ op mijn pad.  Mindfulness is het waarnemen van je ervaringen zonder oordeel. Compassie is het omarmen van je waarneming. Ik ben zo blij met dat ik mijn kritische stem, mijn ego nu veel vaker en eerder kan benaderen met zachtheid en vriendelijkheid.  Daardoor ben ik dan veel vlotter weer terug in mijn kracht en bij mezelf. Bij de liefdevolle kant in mij.  Dat scheelt een hoop narigheid en pijn. Vooral in mijn hoofd.  Het heeft mijn respect naar mezelf en naar anderen verdiept en vergroot. Ben echt heel dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen en dat ik het mag doorgeven. Ik geef sinds 2016 mindfulness trainingen en ik doe het graag!! Het is prachtig om steeds weer mensen in groepen zich bewuster zien te worden.  Die vanuit dat bewustzijn positieve keuzes maken. Gelukkig hoor je veel over mindfulness en steeds meer mensen ervaren de helende werking ervan.  De aandacht ervoor is enorm gegroeid.  Je zult mij daar niet kritisch over horen spreken. Hoe meer mensen mindfuller worden, hoe beter.  Hoe meer liefdevolle vriendelijkheid, hoe mooier. Ik ben fan:)  Ik wens je een fijne, mindful zomer!

Warme groet, Clara

 

 

Inspiratie

Dit boek vind ik geweldig:  “Terugkeer naar liefde”,  van Marianne Williamson. 

Een mooie volgende stap om te lezen is het boek van Willem Glaudemans “Ingangen tot een cursus in wonderen”. 

Een citaat :

“Elk
moment waarop we afdwalen van ons hoogste potentieel en onszelf en
anderen pijn doen, is een moment waarop we afgedwaald zijn van de
liefde”. Continue reading