Mindfulness

Veel mensen hebben last van stress, onrust in de vorm van piekeren, negatieve gedachten en gevoelens of bijvoorbeeld een innerlijke stem die oordeelt over jezelf of een ander. Mindfulness helpt je omgaan met stress, depressieve gedachten, chronische pijn en emoties. Het is het beoefenen van meditatie en het reflecteren op je ervaringen hierin.

Een mindful houding is een vriendelijke, aandachtige houding en helpt je zo bewuster te
worden en vanuit die bewustwording keuzes te maken die gezond voor je
zijn. Mindfulness kan je helpen in je persoonlijke en professionele leven en zeker ook in je leven als ondernemer.

De Spiegelsteen bied coachen met mindfulness aan, mindful wandelen en een Mindfulness Training op maat voor individuen.

De Spiegelsteen heeft ruime ervaring in het geven van een Mindfulness Basistraining en een Vervolgtraining aan groepen. Deze training kunnen  desgewenst ook op locatie en ‘in company’ worden gegeven.

In de Mindfulness Basistraining op maat, die 8 lessen van ruim twee uur in 8 weken omvat, leer je open en accepterend met je gevoelens en gewoonten omgaan. Je leert om jezelf zachter en vriendelijker te benaderen. Ervaringen toelaten zonder te willen begrijpen of veranderen.  Er worden meditaties, visualisaties en een stukje counselling in de vorm van het onderzoeken van je ervaringen om zo te komen tot een manier die past voor jou en die je daadwerkelijk kunt invlechten in je dagelijkse leven. , Hieronder zie je de opbouw van de training.

Opbouw basistraining:

Week 1:  Aandacht voor de adem.

Week 2: Aandacht voor het lichaam

Week 3; Aandacht voor je houding

Week 4: Aandacht voor innerlijke stilte en stress

Week 5: Aandacht voor gedachten en gevolens

Week 6: Aandacht voor je interpretaties en communicatie.

Week 7: Aandacht voor het leven ….in het NU

Week 8: Aandacht voor je heartfulness.

De Vervolgtraining kent een maandelijkse bijeenkomst  met een zelfde werkwijze als de basistraining. De training omvat tien bijeenkomsten. Naast herhalende oefeningen worden er meditaties, oefeningen en o.a. kennis aangeboden die verdiepend zijn en verder reiken dan in de basistraining. De training is bedoeld voor mensen die de basistraining hebben gevolgd of voor mensen die al ervaring hebben met meditatie en die gezamenlijk willen mediteren en zich willen blijven verdiepen. De trainer hanteert ook in deze training een persoonlijke benadering, zodat je actuele issues en behoeftes meegenomen kunnen worden in de oefeningen.
krijg je soms een mail toegestuurd met een oefening en met inspiratie.

De opbouw van de vervolgtraining:

Adem en gronden als basis

Innerlijke en uiterlijke houding

De kunst van het loslaten

Aandacht voor energie van de aarde en de kosmos.

Je schaduw en je licht

Aandacht voor de relatie tussen gedachten en gevoelen

Verstillen en vertragen

Overzicht op je leven.

Contact met je hart.

Leven met je zintuigen (op buitenlocatie).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>