Referenties

 

Ik kwam bij Clara terecht omdat ik meer rust wild in mijzelf. Ook zocht ik handvatten voor de acceptatie en omgang met hooggevoeligheid bij mezelf en mijn kinderen. Al vanaf het eerste gesprek gaf Clara mij een heel prettig gevoel. Ze is een erg fijne gesprekspartner en weet je op een prettige manier tot bepaalde inzichten te laten komen.Ik heb tips en handvaten gekregen waardoor ik signalen wanneer mijn emmer dreigt vol te lopen nu beter herken. Hierdoor weet ik ook eerder in te grijpen en rust in te bouwen voor mijzelf.Ik heb onze gesprekken als zeer positief ervaren en denk er nog geregeld aan terug.Clara bedankt en mocht ik in de toekomst weer vastlopen dan weet ik de weg naar jou zeker te vinden!

S.K.

“Ik kwam in eerste instantie bij Clara terecht omdat ik informatie rondom Mindfulness wou.

Na een heel prettig kennismakingsgesprek kwam ik tot de conclusie dat een coachingstraject beter op zijn plaats was dan mindfulness. Wij zijn vervolgens samen dat traject ingegaan.

Het was mijn eigen ontwikkeling, maar ik heb dat wel altijd als een gezamenlijk iets ervaren, met andere woorden, ik stond er nooit alleen voor. Clara gaf bruikbare adviezen, spoorde aan waar nodig, maar zorgde er ook voor dat ik rust voor mezelf creëerde en niet teveel ‘moest’ van mezelf. Clara wist heel goed waar mijn behoeftes lagen en we hadden ook erg afwisselende sessies, iets wat ik erg prettig vond. Na een traject van ongeveer 8 maanden kan ik zeggen dat dit me heeft verrijkt. Ik ben rustiger geworden, heb bepaalde keuzes gemaakt en voel me ook zelfverzekerder.

Dank voor je bijdrage in mijn ontwikkeling!!”

A.V., juli 2018

____________________________________________________________________________________________________________

 

Mindfulness is dat nou wel wat voor mij ?

Dat was de vraag die ik bij Clara heb neergelegd in een persoonlijk gesprek. In dit prettige gesprek en het luisterende oor van Clara hebben we samen besloten om 4 individuele sessies mindfulness te doen. Tijdens deze sessies heb ik veel geleerd en zijn er wonderbaarlijk veel zaken aan de orde gekomen. De meditaties waarbij Clara ondersteunt en de tips die je meekrijgt hebben een positief effect gehad op zowel mijn lichaam als geest.  Ik kan iedereen aanraden om dit eens te proberen, het is veel toegankelijker dan in eerste instantie gedacht. Kortom een zeer leuke en positieve ervaring.

J.L. april 2018

 


Soms kan er een moment in je leven zijn dat alles misschien wat veel is geworden. En dat alles was voor mij een combinatie van werk en privé. De zeer persoonlijke, professionele aanpak van Clara, heeft het  mij mogelijk gemaakt mezelf beter te leren kennen en daardoor de ruimte te vinden die ik nodig heb om zowel mijn werk met plezier te doen en privé te genieten van wat er is.  Daar ben ik blij mee!
M. v. D.

(Na een coachingstraject maak ik voor de cliënt altijd een ‘afscheidscadeautje’, een gedicht waarin ik hun ontwikkelingsproces beschrijf). Dit is een reactie van een cliënt:
Ik kreeg vanmiddag jouw ‘afscheidscadeautje’ in de bus. Wat een prachtig gedicht! Ik herken me zelf er helemaal in. Dit gedicht gaat over mij, maar vertelt mij vooral ook wat een goede coach en een mooi mens je bent! Heel hartelijk dank!

M.H.

 


Ik kreeg in dit afgelopen jaar een prachtige kans om vanuit mijn werkgever, de Boerderijcampus in Tilligte, een kortdurend coachingstraject te volgens bij Clara. Ik heb in de coachingssessies aangegeven dat ik door middel van oefeningen “mijzelf / mijn lijf meer wilde leren ervaren”.
Ik heb een sterk reflecterend vermogen en kan goed beredeneren. Maar de uitdaging is leren mijn mond vaker te houden en te ervaren door lijf en hart te voelen, wat er op dat moment is. Clara heeft mij geholpen deze wens te realiseren. Ik ben tevreden over de handreikingen en oefeningen (SAM: Stoppen Aandacht Moment inlassen, dankbaarhedsoefening doen, mindfullness bodyscan doen, wandeling in de natuur aardingsoefening etc), hoe we hebben gewerkt aan mijn doelstelling(en).
Met behulp van de coachingsessies, ben ik mij nog meer bewust geworden mijzelf recht te doen door niet alleen op wilskracht te functioneren maar volledig mijzelf te zijn. Wanneer ik mijn hooggevoeligheid omarm en deze toelaat, maakt dat mij authentiek. Wanneer ik uitga van vertrouwen en leer mild en geduldig te zijn in mijn gedachten zal ik meer ontspannen. Ik heb geleerd om het volgende vaker bij mijzelf op te merken: hoe is het met mij? Waar voel ik onrust? Erkennen van wat er is. Nemen van een pauze is helpend. Milder zijn in het erkennen wat ik op dat moment voel en dit toe te laten. In mijn huidige functioneren bemerk ik al vaker momenten van meer ontspanning bij mijzelf. En dat is fijn! Clara bedankt voor het in HER-INNERING brengen van mijn kwaliteiten!

Lieve groet, Marlous

 


Beste Clara,

Bij deze, zoals beloofd, een recensie van de cursus Mindfulness.

“Een burn-out? Heb ik dat! Dat waren mijn eerste gedachten.
Ik deed veel te veel en alles moest precies perfect, anders was het niks.
De rust in mij was ver te zoeken, ik wist niet meer wat ik moest.
Maar toen kreeg ik van iemand het advies Mindfulness.
Het klok mij zweverig in de oren, maar op dat moment dit wel het proberen waard.

Ik kwam al snel in contact met Clara en werd uitgenodigd voor een gesprek.
Wat een verademing dat er iemand was die mij eindelijk begreep.
Het was voor mij een enorm prettig kennismakingsgesprek met een warm persoon.
Ik mocht vrij snel al aansluiten bij één van de cursusgroepen.

Al vanaf de eerste bijeenkomst was het voor mij duidelijk: Zweverig is het niet.
De cursus was heel toegankelijk en opende een andere wereld voor mij.
Ik leerde rust te ontdekken, de rust te pakken en deze volledig te benutten.
Na een zware week stoeien met mijzelf was het altijd fijn weer naar de mindfulness te mogen.
Daar leerde ik weer de rust pakken en deze ook te nemen.
Zo kon ik er weer eventjes tegenaan.

De cursus heeft mij door een moeilijke periode heen geholpen.
En ondanks dat ik het jammer vond dat hij was afgelopen, was het goed zo.
Alleen toen ik het zelf moest gaan doen, kwam het er vaak te weinig van.
Ik pakte wel soms was rustmomenten, maar deze waren veel te kort.

Maar toen er voor mij weer een lastig moment aankwam, kon ik teruggrijpen.
En dat was zo prettig. Ik had dankzij deze cursus alle oefeningen en tips in mijn hoofd en op papier.
Met mijn vriendin heb ik deze oefeningen opgepakt en we doen ze nog vaak dagelijks.
Soms doe ik er zelf eentje tussendoor. Maar meestal doen we het samen voor het slapen.
Zo kan ik na een drukke dag even tot rust komen en dan vredig slapen.

Momenteel ben ik al enkele jaren verder voor ik deze recensie schrijf.
En nog steeds probeer ik dagelijks mijn mindfulness momentje te pakken.
Deze cursus was voor mij een gouden greep en ik hoop dat het veel mensen net zo mag helpen!”

M.W.

 


Beste Clara

Vol trots en met groot enthousiasme kan ik je vertellen dat de website van mijn praktijk afgelopen zaterdag in de lucht is gegaan.
Ik ben heel benieuwd wat er nu op me af komt. In het volste vertrouwen dat het goed komt.
Ik hoop dat ik veel andere kinderen en hun ouders mag gaan betekenen. Jij bent mijn grote voorbeeld.
Hartelijk dank voor de fijne gesprekken en leerzame punten. Hierdoor ben ik gegroeid tot waar ik nu sta.
Ik wens je het allerbeste.

Een hartelijke groet,
Nicole Deuzeman, kindercoach.

 


Dag Clara, jij had ons gevraagd een kort stukje te schrijven over de ochtend die we met jou hebben doorgebracht in het gebied rond de Tankenberg en de Paasberg.
Wij zijn een groep medewerkers van de Twentse Zorgcentra. De Twentse Zorgcentra is een organisatie die wonen en dagbesteding biedt voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds december 2014 hebben wij een nieuwe functie, die van procesbegeleider. Binnen onze eigen organisatie worden wij verSTERKers genoemd.
Afgelopen 30 april `s d\hadden we een teamdag met in de ochtend een programma met Clara. We hebben gewandeld in de oude natuur in de omgeving van de Tankenberg en de Paasberg. Clara had daarvoor een aantal werkvormen voor ons bedacht. Het accent lag op aandachtig waarnemen van jezelf en van je omgeving; een mooie zintuiglijke en mindful-rijke ervaring. Zij legde hierbij helder, eenvoudig en licht spiritueel uit op een manier die voor iedereen van ons team goed toegankelijk was.
Voor ons een mooie brug naar ons werk waarin we een open mind nodig hebben.
Wat ons betreft een aanrader voor ieder team dat net iets verder wil met zichzelf en elkaar.
Met vriendelijke groeten en namens de verSTERKers van de Twentse Zorgcentra,
Peter Effing