Over de Spiegelsteen

Welkom op deze site. De Spiegelsteen is een bureau voor coaching, counselling en training.

De Spiegelsteen biedt persoonlijke en professionele begeleiding voor individuen en organisaties in  veranderingsprocessen.

De Spiegelsteen is ontstaan vanuit mijn grote interesse in mensen en hun innerlijke drijfveren. Doordat ik mezelf actief ben gaan ontwikkelen ben ik bewuster en gelukkiger geworden. Dit wil ik ook graag helpen teweeg brengen bij anderen. Het is mijn passie om een stukje met mensen “mee te lopen” in hun leven en ze te helpen zich verder te ontwikkelen naar succes. Succes is het ervaren van meer geluk.

Het is verrijkend om jezelf te ontmoeten door met bewuste aandacht naar jezelf te kijken, te luisteren, te voelen wat je overkomt in je leven en hiervan te leren en te groeien. Cliënten noemen ‘innerlijke rust’ vaak als doel en als resultaat van de begeleiding.  Zelf noem ik het graag ‘innerlijke vrede’.

 

De Spiegelsteen, een ontmoeting met jezelf

 


Clara Welhuis-Wiefferink,coach, counsellor, trainer.

Over mij

Ik ben waarschijnlijk geboren als hooggevoelig kind en als heler. Het gezin waarin ik opgroeide heeft dit ook in belangrijke mate doen ontwikkelen. Deze kwaliteiten ervoer ik aanvankelijk niet bewust en ook vaak als last. Op mijn veertigste bevond ik me op een kruispunt in mijn leven en kwam ik in een crisis terecht. Elke crisis is een kans en die heb ik gegrepen. Het was de start van het roer omgooien.

Van lasten naar lusten en van onbewust naar bewust ZIJN. Daarmee kwam ik , mijn identiteit en dat waar ik meer plezier aan beleef,  meer tevoorschijn. Dit bracht ook een verandering in mijn beroep; van juf werd ik coach, counsellor en trainer.  Dit ‘roer om’ bezegelde ik in 2009 met een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Dat werd een tocht die ‘life-changing’ was.  Ik onderging een diepgaand veranderingsproces. Het was een tocht met hoge pieken en diepe dalen. Het bracht me tot daar waar ik nu ben; een gepassioneerd mens die graag met anderen een stuk meeloopt op hun levenspad op zoek naar meer succes.  Als coach en trainer begeleid ik mensen en teams in veranderingsprocessen. Ik vind het een voorrecht dat mensen me vertrouwen en de veiligheid ervaren om zich te openen. Dat wat mij ook is overkomen. Open jezelf voor jezelf en leef ernaar.  Dan wordt het beter, niet perse makkelijker.

Ik ontwikkel me nog steeds, door het leven, door scholing en ook door de mensen die ik ontmoet in mijn werk. Er zit een gretigheid in mij om dit heel intens te doen en om te delen. Daarin ben ik nog steeds die ‘juf’.  Mijn richting wordt bepaald door het gedachtengoed van ‘Terugkeer naar liefde’. Als ik van mijn pad ben en in oordelen of onvrede ben, dan vind ik hierin mijn weg terug. Gandhi is mijn held , omdat hij leefde naar waar hij voor stond. Dat streef ik ook na. Met vallen en opstaan, in alle menselijkheid.  Juist in die menselijkheid ontmoet ik de ander en mezelf.

Op dit moment in mijn leven, voel ik dat ik nog meer mag gaan staan voor het uitdragen en leren van liefdevol zijn.  Dat voelt kwetsbaar en authenthiek, toch durf ik het. Gedreven door liefde en nog niet helemaal zonder oordelen. Daarvan ben ik me bewust. Altijd onderweg, altijd een pelgrim die onderweg rijke ervaringen opdoet en een prachtig doel heeft.

Gevolgde opleidingen: Atheneum, Pabo, Post-HBO managementopleiding, opleiding tot coach, counsellor, meditatiebegeleider, Insights-practitioner, systeemwerk(familieopstellingen), Emotional Freedom Technique, Healingopleiding.