Over de Spiegelsteen

Welkom op deze site. De Spiegelsteen is een bureau voor coaching, counselling en training.

De Spiegelsteen biedt persoonlijke en professionele begeleiding voor individuen en organisaties in  veranderingsprocessen.

De Spiegelsteen is ontstaan vanuit mijn grote interesse in mensen en hun innerlijke drijfveren. Doordat ik mezelf actief ben gaan ontwikkelen ben ik bewuster en gelukkiger geworden. Liefdevoller vooral. Dit wil ik ook graag helpen teweeg brengen bij anderen. Het is mijn passie om een stukje met mensen “mee te lopen” in hun leven en ze te helpen zich verder te ontwikkelen naar een meer liefdevol leven.

Het is verrijkend om jezelf te ontmoeten door met bewuste aandacht naar jezelf te kijken, te luisteren, te voelen wat je overkomt in je leven en hiervan te leren en te groeien. Cliënten noemen ‘innerlijke rust’ vaak als doel en als resultaat van de begeleiding.  Zelf noem ik het graag ‘innerlijke vrede’. Die vrede voelen is een groot goed!

 De Spiegelsteen, een ontmoeting met jezelf

 

IMG-20210213-WA0026

Over mij

Ik ben waarschijnlijk geboren als hooggevoelig kind en als heler. Het gezin waarin ik opgroeide heeft dit ook in belangrijke mate doen ontwikkelen. Deze kwaliteiten ervoer ik aanvankelijk niet bewust en ook vaak als last. Op mijn veertigste bevond ik me op een kruispunt in mijn leven en kwam ik in een crisis terecht. Elke crisis is een kans en die heb ik gegrepen. Het was de start van het roer omgooien.

Van lasten naar lusten en van onbewust naar bewust ZIJN. Daarmee kwam ik , mijn identiteit en dat waar ik meer plezier aan beleef,  meer tevoorschijn. Dit bracht ook een verandering in mijn beroep; van juf werd ik coach, counsellor en trainer.  Dit ‘roer om’ bezegelde ik in 2009 met een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Dat werd een tocht die ‘life-changing’ was.  Ik onderging een diepgaand veranderingsproces. Het was een tocht met hoge pieken en diepe dalen. Het bracht me tot daar waar ik nu ben; een gepassioneerd mens die graag met anderen een stuk meeloopt op hun levenspad op zoek naar een meer plezierig en liefdevol leven.  Als coach en trainer begeleid ik mensen en teams in veranderingsprocessen. Ik vind het een voorrecht dat mensen me vertrouwen en de veiligheid ervaren om zich te openen. Dat wat mij ook is overkomen. Open jezelf voor jezelf voor de ware kant van het leven: leven in liefde in plaats van angst en negativiteit.

Ik leef volgens een het gedachtegoed van “Een cursus in wonderen” en van Mindfulness. Dat is de rode draad in mijn leven. Het brengt me inderdaad wonderen en een ontspannen leven. Als ik iets tegenkom in mijn leven wat onrust brengt dan vind ik via deze rode draad mijn innerlijke vrede terug. Ik ben zo blij met deze rode draad! Het is mijn leiding, mijn inspiratie en mijn bron. Dit deel ik graag , zodat anderen deze vreugde en liefde ook mogen ervaren.

Op dit moment in mijn leven, zit ik in rustig vaarwater. Ik voel me ontspannen en evenwichtig en doe waar ik plezier aan beleef. Naast het begeleiden van mensen heb ik de laatste jaren ook andere creatieve klussen gedaan. Zo ben ik 4 jaar projectleider geweest van Schoon Oldenzaal, een cultureel en kunstzinnig project. Afgelopen winter heb ik ook een baarhuisje op een begraafplaats (Hengelosestraat te Oldenzaal) mogen transformeren tot een serene gedenkplek. Ook bij deze opdrachten kan ik mijn creativiteit en veelzijdigheid inzetten. Overeenkomst is het betekenis geven en van betekenis zijn. Van glimlach tot een moment van bezinning creëren.  website Schoon Oldenzaal

Gevolgde opleidingen: Atheneum, Pabo, Post-HBO managementopleiding, opleiding tot coach, counsellor, meditatiebegeleider, Insights-practitioner, systeemwerk(familieopstellingen), Emotional Freedom Technique, Healingopleiding.

IMG-20240317-WA0005

 Clara Welhuis-Wiefferink,coach, counsellor, trainer.