6 augustus 2015 Een warme boeskooldag.

6 augustus 2015 Een warme boeskooldag.
Op mijn kantoor is het warm, ondanks de airco. Zonet even de stad in geweest om het kunststraatje op de ‘boeskool is los’ door te slenteren. Achter de kraampjes wordt gepuft en er is niet veel ‘te doen’.
Het is benauwd vandaag. Toch bevalt het me vandaag  beter om iets te doen dan niets doen. Hoewel ik zeker een fan ben van het leren ‘niets doen’. Nou ja fan, meer een leerling. Leren mindful te ZIJN i.pv. in de doe-stand te acteren.
Ik ben opgegroeid met het idee dat er altijd wel iets ‘te doen’ is. De eerste keer dat ik thuis kwam bij het gezin van mijn man, mijn ‘verkering’ destijds, was ik stomverbaasd. Daar werd echt zondagsrust gehouden! Gewoon de hele dag zitten op de bank of in de tuin. (Na een kerkbezoek weliswaar). Saai?!! Ik wist niet wat me overkwam. Je gaat toch wel iets ‘doen’?! Bij ons thuis werd er op zondag immers altijd een ‘uitje’ bedacht. Een ritje met de auto, een visite, een wandeling of bijvoorbeeld badmintonnen. Aangezien dat ondernemende ook in mijn genen zit….heb ik het niets doen echt moeten leren. Dat lukt. Mede dankzij mijn man. ( Na verloop van tijd vond ik die zondagsrust bij hun thuis heerlijk !) en mede dankzij mezelf. Aangezien ik als ondernemend en hooggevoelig type vaak over mijn grens ging (pfff….durf ik dat in verleden tijd te schrijven?!) ben ik op het pad van mindfulness gekomen.  En daar nooit meer van af geraakt. Gelukkig. Ik loop mijn levenspad om liefdevol te zijn en liefdevoller te leren zijn. Nog steeds heb ik daarin veel te leren. Binnenkort ga ik dit leren weer een inspirerende impuls geven. Ik ga namelijk een week op retraite. Een zelfcompassie-training van David de Wulf volgen in een mooi kasteel in België. Training volgen, yoga, lekker eten, wandelen, zwemmen en dat alles op een fijne plek. Een prima gelegenheid om mijn liefdevol zijn te verdiepen. Bij elke drempel waar ik tegenaan loop, bij elke buts die ik oploop op mijn levenspad merk ik dat ik ik nog streng ben naar mezelf, dat ik nog oordelen af te leggen heb. Hoe meer ik liefdevol, oordeelvrij ik kan zijn voor en over mezelf, hoe meer ik dat ook naar anderen toe kan zijn.  Dus laat ik me graag inspireren.  Om daarna anderen weer te inspireren en te trainen. Wellicht jou. Kom gerust een langs op mijn kantoor voor info. Het is geen Belgisch kasteel….maar wel een fijne plek:)
In september starten er weer nieuwe mindfulness trainingen. Zowel de basistraining als de vervolgtraining mindfulness.
Voor een liefdevoller leven……
Start Basistraining mindfulness ; dinsdagavond 1 september  ( 8 weken op dinsdagavond
Start Vervolgtraining                    ; woensdag 3 september ( elke eerste woensdagavond van de maand)

Zondagochtend

heerlijk loom

ontbijt op bed

koffie gezet

samen vertragen

muziek

lekker lezen

gewoon zitten

misschien zelfs nog even ‘pitten’.

Rust,

het mag

het is

zo’n-dag.

Plots merk ik op

dat het vaker zondagochtend is

en dat ik daardoor helemaal niets mis.

Integendeel….

We genieten zomaar een moment

een dag

alsof het zondag

is.

De kunst van het leven

is zomaar

mijn dag ingeslopen.

Clara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>